Nordisk salat til pålæg

Mængde: ca. 650 g pålæg
Tilberedningstid: Ca. 1 time og 10 minutter

 

Det skal du bruge

1 bagekartoffel
1 gulerod
1 pastinak
1 lille persillerod
½ æble
1 spsk olie
1 tsk tørret timian
1 dl små fine ærter

Dressing:
2 spsk mayonnaise
2 spsk crème fraiche 9%
2 spsk yoghurt
Få dråber æbleeddike
Meget lidt salt og peber
Evt. lidt dijonsennep


Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader.

Skræl og skyl alle grøntsager.

Skær grøntsagerne i små ens tern 1 x 1 cm og kom dem i en ovnfast skål med låg sammen med æblet. Ærterne skal ikke i.

Tilsæt olie og timian og bland godt.

Læg låg på skålen, sæt den i ovnen og bag 50-60 minutter til grøntsagerne er møre.

Tag skålen ud og afkøl grøntsagerne.

Giv ærterne et kort opkog. Mos dem med en gaffel eller i en morter. Afkøl ærterne.

Rør mayonnaise, creme fraiche og yoghurt sammen. Smag til med æbleeddike, salt, peber og evt. lidt sennep.

Bland grønsager og ærtemos i en skål. Tilsæt dressingen lidt ad gangen, mens det vendes rundt. Pas på, der ikke kommer for meget dressing i salaten.

Smag salaten til.


Servering

Brug den nordiske salat alene som pålæg på rugbrød eller som fyld i sandwich sammen med lidt kød eller fisk, fx frikadeller. Smør brødet med et tyndt lag mayonnaise inden den nordiske salat kommer på brødet.

TIP!

Har du rodfrugter eller andre grøntsager til overs fra aftensmaden kan de også bruges til pålægssalat på brød.


Holdbarhed

Den nordiske salat kan holde sig et par dage på køl.