Gør hverdagen nemmere med madplanlægning
Mange børnefamilier oplever at have en travl hverdag. Med madplanlægning kan hverdagen - og maden - dog blive væsentligt nemmere.
Lav en madplan
En madplan kan bidrage til at spare tid og penge samt sikre nem, sund og børnevenlig mad hver dag. Lav gerne en madplan for en uge af gangen – gem den, for den kan bruges igen. Når madplanen er lavet, laves en indkøbsliste. Køb stort ind til hele ugen eller flere dage og fyld kun op med mælk og småting i løbet af ugen. Det sparer tid.
Det kan også spare meget tid, hvis du laver mad til flere dage ad gangen. Ligesom lidt ekstra fra aftensmaden fungerer godt til madpakkerne næste dag – fx som pålæg og i salatbøtter. Få inspiration og idéer til madpakken her. Laver du madretter til fryseren så frys kød, fisk, grønsager og frugt i mindre portioner umiddelbart efter tilberedningen du laver
Ved planlægningen af de enkelte måltider, tænk:
- Grøntsager til alle hovedretter og til frokost – gerne forskellige slags
- Brød, gryn, ris, pasta eller kartofler til alle måltider – variér og vælg flest fuldkornsprodukter
- Drik mælk eller vand til maden
- Afslut gerne måltidet med lidt frugt – også til frokost eller mellemmåltider
Relateret indhold
Madpakketips til børn
Madpakken er en vigtig del af dit barns dagligdag. Den hjælper nemlig med at holde energiniveauet midt på dagen. Men hvad er en god madpakke? Få tips og tricks til den lækre, sunde og nemme madpakke.
Skab hyggelige rammer omkring måltidet
Spisevaner grundlægges tidligt gennem de oplevelser barnet får, når I spiser sammen. Det er derfor vigtigt at have fokus på stemningen omkring spisebordet. Få tips til at skabe en god stemning, når I samles til måltider.
Kræsent barn eller..?
Et kræsent barn kan give anledning til mange bekymringer. Det er dog naturligt, at dit barn er kritisk over for ny mad, og mange familier oplever perioder, hvor deres barn ikke vil spise bestemte madvarer. Find gode råd her.