Sådan laver du mos til børn

  • Kartofler er et godt udgangspunkt for mos – de har en mild smag
  • Variér smagen ved også at tilsætte andre grønsager i mosen – men lad kartoflerne fylde mest, så barnet bliver mæt
  • Fra 6 måneder kan du bruge alle slags grønsager – tilsæt fx gulerødder, broccoli, og grønne bønner. Brug kun spinat, rødbede, fennikel og selleri ca. hver 14. dag

 

Kartoffelmos med grønsager – det skal du bruge

  • 125 gram kartofler
  • 75 gram grønsager
  • 1-2 dl vand
  • 1 tsk. smør, olie eller plantemargarine
  • ½ dl modermælk eller færdigblandet modermælkserstatning

 

Kartoffelmos med grønsager – sådan skal du gøre

  • Skræl kartofler og rens friske grønsager
  • Frosne grønsager behøver ikke at tø op før de koges
  • Læg kartofler og grønsager i en lille gryde – hæld vand på, til det dækker
  • Bring gryden i kog under låg – og skru ned, når det koger
  • Kog kartofler og grønsager i ca. 15 minutter – eller til de er møre – under låg, mens vandet bare lige bobler
  • Hæld vandet fra
  • Mos grønsagerne med en gaffel, brug en blender eller pres med en ske gennem en si, hvis konsistensen skal være finere
  • Hvis du blender kartofler alene, bliver konsistensen mere klistret
  • Rør fedtstof i, tilsæt modermælk eller modermælkserstatning og lad mosen køle af til spisetemperatur

Kød og fisk

  • Tilsæt lidt findelt kød eller fisk dagligt fra 6 måneder – øg mængden efterhånden som barnet vænner sig til en grovere mos

​Tip

Lav en grønsagssovs af porre, gulerødder etc. til mos og kød

Relateret indhold