Om Mad til Børns opskrifter til børn fra 9-12 måneder
Alle opskrifter på Madtilboern.dk er udviklet af Kirsten Mikkelsen Ravnbøl, der er ekspert i mad og ernæring til de mindste. Opskrifterne er udviklet ud fra Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsens anbefalinger . Læs med her, om Kirstens tanker bag opskrifterne til børnene i aldersgruppen 9-12 måneder.
Jeres barn kan nu sidde selv og spiser gerne med fingrene. Det har vi taget højde for i opskrifterne. Så lad med glæde jeres barn undersøge de ovnbagte kartofler og ”køre” fiskebøffen rundt i tomatsovsen – det kommer der som regel en glad og modig spiser ud af. Fra 9 måneder er jeres barn også blevet bedre til at tygge, så vi byder på 4 forskellige middagsopskrifter som udfordrer tyggeevnen med succes. To af middagsopskrifterne er med fisk, henholdsvis mager og fed fisk, da små børn gerne må lære at spise mere fisk. Og at fisk er nemt at tilberede viser vi bl.a. i grøntsagsragouten med laks. Kødopskriften er små lækre kebabs i tomatsauce i ovn og i ovn kommer også den vegetariske æggekage, der er fyldt med grønt i små tern lige til at spise for de mindste.
Dagens måltider
Når barnet er 9 måneder gammel er det oppe på 3 hovedmåltider og 2-3 mellemmåltider om dagen. Det nye i denne periode er også at lidt ost og komælk kan indgå i madlavningen samt at surmælksprodukter i form af fx yoghurt må gives i små mængder. Det er bl.a. blevet til opskriften på et godt mellemmåltid med yoghurt, korn, mandler og frugt. To andre gode mellemmåltider er den nemme squashtærte og på en kold dag den friske gazpachosuppe.
God fornøjelse med opskrifterne - og velbekomme ;-)
Kirsten Mikkelsen Ravnbøl