Sådan laver du grød til børn

  • Begynd med grød lavet af milde og søde meltyper – majsmel, hirsemel eller boghvedemel
  • Lav grøden tynd, når barnet skal øve sig på skemad – brug kun halvdelen af den mængde mel, opskriften siger
  • Gå op til fuld melmængde og brug gryn fra 6 måneder, når I er kommet godt i gang – det gør grøden tykkere, så den mætter mere
  • Brug modermælk eller færdigblandet modermælkserstatning til grøden indtil barnet er 1 år
  • Tilsæt ½ tsk fedtstof (smør, olie eller plantemargarine) til grøden

  • Brug en gryde med lille bund – det er nemmere at styre konsistensen, når der ikke fordamper så meget vand

 

Basisgrød – det skal du bruge

  • Tynd grød: ¼ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 15 gram 
  • Grovere grød: ½ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 30 gram 
  • 1 dl koldt vand
  • ½ tsk smør, olie eller plantemargarine
  • 1 dl modermælk, eller færdigblandet modermælkserstatning

 

Basisgrød – sådan skal du gøre

  • Pisk mel sammen med vand i en lille gryde
  • Bring grøden i kog mens du pisker
  • Kog ved svag varme som angivet på em­ballagen – rør i grøden nogle gange
  • Sluk for varmen – rør fedtstof og mælk i
  • Lad grøden køle af, til den har spisetemperatur

Tips

  • Du kan også bruge pulver til modermælkserstatning. Her tilføjes blot 1 dl vand ekstra til opskriften
  • Du kan variere grøden ved at tilsætte lidt frugtmos til sidst eller som topping – fx kogte, skrællede æbler og pærer (kog i lidt vand 5-10 minutter) eller mosede modne bananer, melon, jordbær, kiwi eller avocado

Relateret indhold