Sådan laver du grød til børn
- Begynd med grød lavet af milde og søde meltyper – majsmel, hirsemel eller boghvedemel
- Lav grøden tynd, når barnet skal øve sig på skemad – brug kun halvdelen af den mængde mel, opskriften siger
- Gå op til fuld melmængde og brug gryn fra 6 måneder, når I er kommet godt i gang – det gør grøden tykkere, så den mætter mere
- Brug modermælk eller færdigblandet modermælkserstatning til grøden indtil barnet er 1 år
-
Tilsæt ½ tsk fedtstof (smør, olie eller plantemargarine) til grøden
- Brug en gryde med lille bund – det er nemmere at styre konsistensen, når der ikke fordamper så meget vand
Basisgrød – det skal du bruge
- Tynd grød: ¼ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 15 gram
- Grovere grød: ½ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 30 gram
- 1 dl koldt vand
- ½ tsk smør, olie eller plantemargarine
- 1 dl modermælk, eller færdigblandet modermælkserstatning
Basisgrød – sådan skal du gøre
- Pisk mel sammen med vand i en lille gryde
- Bring grøden i kog mens du pisker
- Kog ved svag varme som angivet på emballagen – rør i grøden nogle gange
- Sluk for varmen – rør fedtstof og mælk i
- Lad grøden køle af, til den har spisetemperatur
Tips
- Du kan også bruge pulver til modermælkserstatning. Her tilføjes blot 1 dl vand ekstra til opskriften
- Du kan variere grøden ved at tilsætte lidt frugtmos til sidst eller som topping – fx kogte, skrællede æbler og pærer (kog i lidt vand 5-10 minutter) eller mosede modne bananer, melon, jordbær, kiwi eller avocado