Sådan laver du grød til børn
- Begynd med grød lavet af milde og søde meltyper – majsmel, hirsemel eller boghvedemel
- Lav grøden tynd, når barnet skal øve sig på skemad – brug kun halvdelen af den mængde mel, opskriften siger
- Gå op til fuld melmængde og brug gryn fra 6 måneder, når I er kommet godt i gang – det gør grøden tykkere, så den mætter mere
- Brug modermælk eller færdigblandet modermælkserstatning til grøden indtil barnet er 1 år
-
Tilsæt ½ tsk fedtstof (smør, olie eller plantemargarine) til grøden
- Brug en gryde med lille bund – det er nemmere at styre konsistensen, når der ikke fordamper så meget vand
Basisgrød – det skal du bruge
- Tynd grød: ¼ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 15 gram
- Grovere grød: ½ dl majsmel, hirsemel eller boghvedemel – ca. 30 gram
- 1 dl koldt vand
- ½ tsk smør, olie eller plantemargarine
- 1 dl modermælk, eller færdigblandet modermælkserstatning
Basisgrød – sådan skal du gøre
- Pisk mel sammen med vand i en lille gryde
- Bring grøden i kog mens du pisker
- Kog ved svag varme som angivet på emballagen – rør i grøden nogle gange
- Sluk for varmen – rør fedtstof og mælk i
- Lad grøden køle af, til den har spisetemperatur
Tips
- Du kan også bruge pulver til modermælkserstatning. Her tilføjes blot 1 dl vand ekstra til opskriften
- Du kan variere grøden ved at tilsætte lidt frugtmos til sidst eller som topping – fx kogte, skrællede æbler og pærer (kog i lidt vand 5-10 minutter) eller mosede modne bananer, melon, jordbær, kiwi eller avocado
Se videoen – sådan laver du grøden
I videoen kan du se, hvordan du laver en grød af majsmel og boghvedemel. Det er et godt eksempel på et af de allerførste måltider, du kan servere for dit barn på 4-6 måneder.
Videoen viser også, hvordan en passende konsistens på grøden skal være.