Sådan laver du mos til børn
- Kartofler er et godt udgangspunkt for mos – de har en mild smag
- Variér smagen ved også at tilsætte andre grønsager i mosen – men lad kartoflerne fylde mest, så barnet bliver mæt
- Fra 6 måneder kan du bruge alle slags grønsager – tilsæt fx gulerødder, broccoli, og grønne bønner. Brug kun spinat, rødbede, fennikel og selleri ca. hver 14. dag
Kartoffelmos med grønsager – det skal du bruge
- 125 gram kartofler
- 75 gram grønsager
- 1-2 dl vand
- 1 tsk. smør, olie eller plantemargarine
- ½ dl modermælk eller færdigblandet modermælkserstatning
Kartoffelmos med grønsager – sådan skal du gøre
- Skræl kartofler og rens friske grønsager
- Frosne grønsager behøver ikke at tø op før de koges
- Læg kartofler og grønsager i en lille gryde – hæld vand på, til det dækker
- Bring gryden i kog under låg – og skru ned, når det koger
- Kog kartofler og grønsager i ca. 15 minutter – eller til de er møre – under låg, mens vandet bare lige bobler
- Hæld vandet fra
- Mos grønsagerne med en gaffel, brug en blender eller pres med en ske gennem en si, hvis konsistensen skal være finere
- Hvis du blender kartofler alene, bliver konsistensen mere klistret
- Rør fedtstof i, tilsæt modermælk eller modermælkserstatning og lad mosen køle af til spisetemperatur
Kød og fisk
- Tilsæt lidt findelt kød eller fisk dagligt fra 6 måneder – øg mængden efterhånden som barnet vænner sig til en grovere mos
Tip
Lav en grønsagssovs af porre, gulerødder etc. til mos og kød