Cashewnøddesmør

Fedtstof lavet af nødder er et sundt alternativ til blandingsprodukter og smør og er derfor godt at få mere ind i barnets hverdag sammen med kornprodukter, grøntsager og frugter.

Ingredienser

  • 100 g cashewnødder uden salt

Sådan gør du

Læg cashewnødderne i et ildfast fad og stil det på en rist i midten af en kold ovn. Tænd ovnen på 170 grader varmluft og bag nødderne i ca. 7 minutter til de er ristede. Sluk ovnen og lad dem stå til de er afkølet.

Kom de afkølede nødder i en foodprocessor og kør meget længe indtil nødderne er blevet til en flydende tynd creme.

Kom nøddesmørret i en beholder med tætsluttende låg og opbevar den i køleskabet.

Servering

Brug nøddesmørret som fedtstof på brød evt. med frugt ovenpå. Eller bland nøddesmørret i frugtmos. Nøddesmørret smager også godt rørt ud i yoghurt (det kan serveres til barnet fra 9 mdr.) sammen med lidt finthakket frugt og havregryn.

Holdbarhed

Nøddesmørret har lang holdbarhed på køl i tætsluttende beholder, men bør bruges inden for en måned - og altid håndteret med en ren kniv eller ske.