Orangemos

- begyndermos med gulerødder og spidskål 

Mængde: Ca. 4 større portioner eller flere smagsprøver alt efter appetit
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter

 

Ingredienser

  • 200 g bagekartofler eller kartofler egnet til mos
  • 1 tsk smør eller blandingsprodukt
  • 100 g gulerødder
  • 100 g spidskål
  • 1 tsk smør eller blandingsprodukt
  • Ca. ½ dl færdigblandet modermælkserstatning

Sådan gør du

Kartoffelmos

Skræl kartoflerne, flæk dem på langs og skær dem i halve skiver på ½ cm. Kom dem i en gryde og

hæld kogende vand på til kartoflerne netop er dækket.

Kog kartoflerne uden salt til de er helt møre, ca. 20 minutter.

Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden uden låg.

Tilsæt fedtstoffet og pisk til du har en flot jævn mos.

 

Mos med gulerødder og spidskål

Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Rens spidskålen og skær stokken af. Skær kålen i strimler/tern.

Kog gulerødderne i ca. 10 minutter under låg. Kog til vandet næsten er væk. Tilsæt spidskål og fedtstof. Hæld lidt mere vand på.

Kog under låg i ca. 10 minutter til alt er mørt.

Hæld overskydende væde fra og gem. Blend direkte i gryden med stavblenderen til cremet konsistens.

Bland den orange mos med kartoffelmosen. Tilsæt modermælkserstatningen og evt. lidt af kogevandet, hvis mosen skal være mere cremet. 

 

Servering

Server den orange mos lun – bare et par små mundfulde er nok i begyndelsen. Efterhånden som dit barn har vænnet sig til mad, kan du give større portioner.

 

Holdbarhed uden modermælkserstatning

På køl et par dage. Hele mosen kan fryses op til en måned.