Kartoffelmos med grønkål og pære

2 voksne og 2 små børn
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter

 

Det skal du bruge

1 pære, moden
400 g bagekartofler
100 g grønkål
10 g smør
½ dl piskefløde

 

Sådan gør du

Skræl pære og kartofler.

Fjern kernehuset i pæren og skær den i små tern.

Skær kartoflerne igennem på langs og derefter i skiver på tværs, ½ cm tykke.

Kom begge dele i en stor gryde.

Rib grønkålen – dvs. riv bladene fra den grove lange stilk i midten.

Smid stilken ud og skyl bladene i koldt vand ad flere omgange. Tør dem godt og kom dem i en foodprocessor. Kør til det er helt finthakket.

Kom grønkålen med ned i gryden.

Hæld kogende vand på til det dækker. Bring i kog og kog i 30 minutter til alt er mørt, og vandet er væk.

Hold øje med om der er nok vand på, selvom det skal koge væk til sidst.

Pisk mosen grundigt sammen. Tilsæt smør og fløde og smag på det. Husk ingen salt eller meget meget lidt.

 

Servering

Server mosen sammen med millionretten og sammen med noget syrligt fx fint hakket syltede rødbeder. Se opskrift Grøn millionbøf.

 

Holdbarhed

Kartoffelmosen kan holde et par dage på køl. Varmer du den op igen skal den koge under omrøring i et par minutter. På frost kan den holde sig 1 måned.