Jordbærgrød

2 voksne og 1 lille barn
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 

Ingredienser

  • 3 dadler
  • 250 g friske eller frosne jordbær
  • 1 spsk sukker
  • ½ citron
  • Evt. jævning - 1 spsk majsstivelse

Sådan gør du

Hak dadlerne fint.

Bring 2 dl vand i kog og lad dadlerne småkoge i ca.10 minutter under låg til vandet næsten er væk, og dadlerne kan moses.

Skyl og nip jordbærrene og skær dem i kvarte.

Kom jordbær og 1 dl vand i gryden til dadlerne og kog under låg i 7-8 minutter til bærrene er bløde og udkogte.

Blend bærrene med stavblender direkte i gryden. Smag til med en lille smule sukker og evt. et par dråber citronsaft.

 

Jævning af grød

Hvis grøden er for tynd, kan den jævnes med 1 spsk. majsstivelse rørt op i ¼ dl koldt vand. Tilsæt jævningen til den kogende grød, rør og lad grøden koge et minut.

Hæld grøden i en skål og drys et tyndt lag sukker på overfladen, så skinddannelse undgås.

Afkøl grøden lidt.

 

Servering

Server jordbærgrøden lun, eventuelt med lidt modermælkserstatning og nøddeblanding eller fra 9 måneder sammen med tykmælk og nøddeblanding. Se opskrift Nødde- og havremandeldrys.

 

TIP!

Grøden behøver ikke at blive blendet, hvis jordbærrene er skåret i små stykker fra start.

Andre bær og frugter som stikkelsbær, ferskner og blommer kan også anvendes til frugtgrød.

Lidt mere smag fås med fintrevet citronskal og et par dråber citronsaft. Finthakkede bananstykker smager også dejligt i grøden sammen med lidt nøddeblanding.

 

Holdbarhed

Grøden kan holde sig et døgn på køl i tætsluttende beholder eller fryses op til en måned.