One pot kyllingelår med kokos og karry i ovn

2 voksne og 2 små børn
Tilberedningstid. Ca. ½ time plus 1 time i ovn

Grøntsager kan renses og snittes i løbet af dagen, ligesom hele retten kan gøres klar i det ovnfaste fad i god tid og sættes i en kold ovn ca. 1 time før servering.


Det skal du bruge

1 spsk olie
600 g bagekartofler
1 stor tyk porre
1 squash
3 gulerødder
2 kyllingeunderlår
2 kyllingeoverlår
2 dl grøntsagsbouillon
2 ½ dl kokosmælk
1 ½ spsk karry

Tilbehør
2 æbler
2 spsk creme fraiche 9%
½ citron

200 g grønne bønner eller broccoli

Fuldkornshvedebrød


Sådan gør du

Smør et ovnfast fad med låg med olien.

Skræl kartofler og gulerod.

Skyl og rens porre og squash.

Skær kartofler og squash i tern 2x2 cm. Skær gulerod og porrer i skiver - ca. 1-2 cm tykke.

Læg grøntsagerne i fadet og bland dem godt med hinanden.

Fordel kyllingelårene godt ned i grøntsagerne.

Rør kokosmælk, grøntsagsbouillon og karry sammen og fordel det ud over fadet.

Læg låg på fadet og sæt det i ovnen på 210 grader i 50 minutter. Tag låget af, skru op på 225 grader og steg yderligere 15 minutter til alt er mørt. Tilsæt evt. lidt vand undervejs, så maden ikke tørrer ud.


Servering til de mindste fra 6 – 12 måneder

Pil kødet fra benet og hak det let. Tag en stor skefuld kartofler og grøntsager og kom i en minihakker.
Tilsæt en lille mængde kød max. 1/5 i forhold til kartofler og grøntsager. Så får barnet ikke for meget protein.

Blend kort eller lang tid alt efter hvilken konsistens, du vil have.
Grøntsager og kartofler kan også moses med en gaffel, og kødet kan hakkes fint med en kniv.

Giv lidt revet æble til, vendt med creme fraiche og smagt til med citronsaft. Vær opmærksom på at barnet ikke får for meget creme fraiche, som også er rig på protein.

Til de voksne anbefales desuden et tilbehør af fuldkornshvedebrød samt kogt broccoli eller grønne bønner.


Holdbarhed

Onepot fadet kan holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder og 1 måned på frost. Æbletilbehøret skal spises med det samme og kan ikke gemmes.