Frugtmos til grød og dessert
Frugtmosen kan bruges som topping til grød eller som en lille dessert.
Ingredienser
- 1 æble
- 1 pære
- ½ dl vand
- 30 g banan
Sådan gør du
Skyl æble og pære. Riv begge frugter hele på den grove side af et rivejern. Hak evt. skrællen helt fint med en kniv til ensartet.
Kom frugterne i en mindre gryde sammen med vandet. Læg låg på gryden og småkog frugten ved middel varme i ca. 10 minutter til mosen er mør. Rør lidt i mosen undervejs og tilsæt evt. ekstra vand, så mosen ikke koger tør.
Skræl og mos bananen fint med en gaffel. Tilsæt bananen til frugtmosen og rør rundt.
Giv mosen et kort opkog på et par minutter sammen med bananen.
Afkøl frugtmosen til spisetemperatur.
Servering
Server frugtmosen blandet sammen med en god grød, fx havregrød i forholdet 2 dele frugt til 3 dele grød. Eller server frugtmosen til dessert efter et måltid. Frugtmosen kan med fordel blandes med lidt cashewnøddesmør – det smager godt. Cashewnøddesmørret kan da supplere andet fedtstof, så der eksempelvis bruges mindre fedtstof i grøden.
TIP!
Vi anbefaler at skrællen på æblet og pæren bevares på frugten, da de indeholder vitaminer og mineraler. Frugtmos er godt at give sammen med grød eller som dessert.
Holdbarhed
Frugtmosen kan holde ca. et døgn på køl i en lukket beholder. Frugtmosen kan fryses i op til en måned i en frostpose eller en lukket beholder egnet til frys.