Boghvede-majsgrød

- til nybegynderen på mad

 

Mængde: Et par portioner eller flere smagsprøver alt efter appetit
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter

Grøden er uden gluten.

Når du giver dit barn grød, er det godt at veksle mellem forskellige korntyper med og uden gluten. Der er gluten i havre, rug, byg, hvede, herunder spelt og andre hvedekorn. Korn uden gluten er bl.a. majs, hirse og boghvede.

Varier grødtyperne så dit barn både får grød med gluten og uden gluten. Så bliver risikoen for glutenallergi mindre.

Ingredienser

  • 1½ spsk boghvedemel
  • 1½ spsk majsmel
  • 1 tsk smør eller blandingsprodukt
  • ½ dl færdigblandet modermælkserstatning
  • Ca. 1-2 spsk frugtmos eller frugtgrød til hver portion

Sådan gør du

Kom al melet i en gryde sammen med 2 dl koldt vand og rør rundt til det er godt blandet.

Bring gryden i kog ved middel varme, mens du jævnligt rører rundt.

Kog grøden ca. 5 minutter til den er cremet.

Fjern gryden fra varmen og tilsæt fedtstof og modermælkserstatning.

Rør det godt ind i grøden.

 

Se opskrifter på frugtmos Rød sød og flot frugtmos, Hindbærgrød eller Jordbærgrød.

 

Servering

Server grøden lun sammen med 1-2 spiseskefulde frugtmos eller frugtgrød pr. portion.

TIP!

Tilsæt altid lidt frugt eller andre C-vitaminrige grøntsager til dit barns grød, fx peberfrugt, da C-vitamin hjælper på kroppens optagelse af jern fra kornet.

 

Holdbarhed

Grød tilsat modermælkserstatning kan ikke gemmes. Har du brug for at gemme en portion grød skal den tages fra, lige inden du tilsættes fedtstof og modermælkserstatning.

Grød uden dette, kan gemmes på køl et døgn på køl i tætsluttende beholder eller fryses i op til 1 måned. Før du giver grøden igen, bør den koges igennem og boble et par minutter – tilsæt evt. lidt vand. Herefter tages den af varmen og tilsættes fedtstof og modermælkserstatning.