Greenie-mos fra 4 måneder

En lækker mos med en masse forskelligt grønt.

Ingredienser

  • 50 g broccoli
  • ½ avocado
  • 40 g appelsin
  • 20 g banan
  • ½ tsk. planteolie
  • et par dråber citronsaft

Sådan gør du

Rens broccolien. Kom den i en lille gryde med låg. Hæld kogene vand i til den knapt er dækket. Kog ca. 5 min. til broccolien netop er mør. Afkøl i en sigte ved at hælde koldt vand over.

Skær avocadoen over og udtag den ønskede mængde med en spiseske. Skær skrællerne af appelsinen, del den i kvarte stykker. Skræl bananen.

Kom alle ingredienser i et blenderglas inklusiv olien og blend med stavblender til en cremet tyk konsistens. Smag til med lidt citronsaft og evt. mere banan.

Servering

Server greenie-mosen i en skål med ske og giv den som dessert eller til morgenmad sammen med en god grød eller mellemmåltid sammen med en blød bolle.

Tip!

Greenie-mosen kan tilsættes lidt friske skyllede krydderurter såsom mynte, citronmelisse eller basilikum – bare et par små blade er nok. Frossen broccoli kan bruges som alternativ, kog da broccolien først som anvist på posen, for at mindske risikoen for forurening til de mindste.

Holdbarhed

Greenie-mosen bør spises lige efter den er tilberedt, og kan ikke gemmes til de mindste, da den indeholder ferske frugter som kan indeholde bakterier, der kan vokse ved henstand.