Hindbærgrød

2 voksne og 2 små børn
Tilberedningstid: Ca. 30 minutter

 

Ingredienser

  • 2 pærer
  • 1 æble
  • 3 abrikoser, tørrede og brune
  • 90 g hindbær, friske eller fra frost

Sådan gør du

Skyl pærer og æble, fjern kernehusene og skær dem i grove stykker. Skær også abrikoserne i mindre stykker.

Kom frugterne minus hindbær i en gryde sammen med 2 dl kogende vand og kog i 15 minutter under låg.

Tilsæt herefter 1 dl kogende vand samt de skyllede hindbær.

Kog igen i ca. 10 minutter med låg til frugterne er møre

Blend med en stavblender til frugterne har en helt luftig og cremet konsistens.

 

Servering

Server frugtgrøden som dessert efter et grøntsagsmåltid. Evt. sammen med lidt færdigblandet modermælkserstatning. Eller server frugtgrøden sammen med en korngrød.

Fra dit barn er 9 måneder kan du servere hindbærgrøden sammen med tykmælk og fx blendede havregryn og mandler, se opskrift Nødde- og havremandeldrys.

 

TIP!

Frugtmos eller frugtgrød alene til et måltid giver ikke nok næring og energi til dit barn, så giv altid frugtmos/-grød sammen med korn eller grønt og til hovedmåltiderne fx som dessert.

 

Holdbarhed

Hindbærgrøden kan holde et par dage på køl. På frost kan den holde 1 måned.