Blomkålssuppe med bønner og rejer

Opskrifter giver samlet ca. 1 ½ liter tyk suppe.

Ingredienser

  • ½ porre, primært det hvide - 100 g
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. planteolie - 30 g
  • 1 bagekartoffel - 250 g
  • 1 pastinak - 75 g
  • 1 blomkålshoved - 500 g
  • 1 dåse limabønner inkl. væske
  • 5 dl vand
  • grøntsagsbouillonpulver svarende til 5 dl vand
  • 1½ dl kokosmælk
  • ½ dl piskefløde
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 75 g rejer
  • Citronsaft
  • Peber

Sådan gør du

Rens porren og skær den i skiver. 

Rens hvidløgene og hak dem groft. 

Varm olien i en mellemstor gryde og steg porre og hvidløg nænsomt i ca. 10 minutter. Rør af og til så det ikke bruner. 

Skræl kartoffel og pastinak, og skær dem i mindre stykker. 

Skyl blomkålen, skær stok og blade af og del kålen i mindre stykker. 

Tilsæt kartofler, pastinak og blomkål til gryden og rør rundt. Tilsæt limabønnerne inkl. væske. Tilsæt vand og bouillonpulver. Rør rundt og læg låg på gryden. 

Bring suppen i kog, skru herefter ned til middelvarme og lad suppen småkoge i 15-20 minutter til grøntsagerne er godt møre. 

Rør kokosmælk og piskefløde i sammen med den skyllede persille. 

Varm suppen op igen til den bobler. 

Tilsæt de frosne rejer og lad dem boble med et par minutter. 

Sluk for suppen og blend med stavblender til den netop er cremet. 

Smag til med lidt peber og citronsaft. 

Servering

Server suppen sammen med et godt brød som kan dyppes i suppen. Finthakkede cherrytomater kan evt. serveres på toppen af suppen.

Holdbarhed

Suppen er velegnet til at fryse f.eks. i mindre portioner. Holdbarhed på frost er 1 måned. I køleskab kan suppen holde et par dage i en tætsluttende beholder.