Bowl med æg
Bowl med æg er egnet til de små, der omkring 7 – 8 måneder skal i gang med at træne i at spise med fingrene og tygge bløde madstykker. Hjælp da gerne dit barn med at maden kommer ind i munden enten med en ske eller med dine fingre.
Bowl med æg (omelet) består af varieret mad og er beregnet som et hovedmåltid. For at dit barn ikke får for meget protein – bør omeletten ikke udgøre mere end 1/5 (20%) af bowlen. Brødstykkerne bør udgøre 2/5 (40%) og frugt og grønt tilsammen også 2/5 (40%). Aiolien udgør fedtstoffet i retten. Når maden i bowlen fordeles sådan til dit barn tilbydes dit barn varieret mad og forhåbentlig vil dit barn spise og smage på lidt af det hele.
Vi har ikke sat mængder på maden, da det er dig som bedst ved hvor meget dit barn måske kan spise. Husk at appetitten veksler meget i den alder så lidt af det hele er bedre end meget af en enkelt madvare.
Ingredienser
- Omeletstykker
- Små tomater
- Avocado
- Rød peberfrugt
- Majs
- Rugbrød og/eller grovbolle
- Jordbær
- Blåbær
- Aioli med basilikum
Sådan gør du
Omeletstykker - Pisk 1 æg med 1 spsk. mælk og evt. 1 spsk. revet parmesan. Opvarm lidt fedtstof/olie på en pande. Hæld æggemassen på. Skrab med en spatel fra kanten og ind mod midten til ægget er størknet. Vend omeletten om på den anden side og steg få sekunder til den er gennembagt og gylden.
Flyt omeletten over på en tallerken og skær den ud i små stykker til bowlen.
Små tomater – skyl og skær tomaterne i mindre stykker og anret. Tomaterne kan også steges på panden i lidt olie, når omeletten er færdig. Husk at køl dem ned inden serveringen.
Avocado – flæk avocadoen, tag halvdelen ud med en ske og skær i skiver eller tern.
Rød peberfrugt – skær peberfrugten i tynde stave til barnet som tygger godt og ellers i små tern på størrelse med en ært.
Majs – damp de frosne majs et par minutter og køl dem af før servering.
Rugbrød og/eller grovbolle – giv rugbrød uden synlige kerner eller en grovbolle til bowlen.
Jordbær og blåbær – skyl og server jordbær og blåbær til bowlen.
Aioli med basilikum – rør mayonnaise op med lidt yoghurt naturel eller creme fraiche 9%. Tilsæt lidt presset hvidløg, finthakket basilikumblade og smag til med citronsaft og et nip sukker.
Servering
Anret brød, omelet, små tomater, avocado, rød peberfrugt, majs, frugt og aioli hver for sig på en tallerken eller i små skåle.
Holdbarhed
Overskud af mad og sauce, som ikke har været serveret på tallerken til dit barn, kan holde sig et døgn på køl i lufttæt beholder. Rester af mad på dit barns tallerken skal kasseres.