Bowl med kylling og bønner

Bowl med kylling og bønner er egnet til de små, der omkring 7–8 måneder skal i gang med at træne i at spise med fingrene og tygge bløde madstykker. Hjælp da gerne dit barn med at maden kommer ind i munden enten med en ske eller med dine fingre.

Bowl med kylling og bønner består af varieret mad og er beregnet som et hovedmåltid. For at dit barn ikke får for meget protein bør kylling og bønner - ikke udgøre mere end 1/5 (20%) af bowlen. Kartoffelstykkerne bør udgøre 2/5 (40%) og frugt og grønt tilsammen også 2/5 (40%). Kokos-cashew-sauce udgør fedtstoffet i retten. Når maden i bowlen fordeles sådan til dit barn tilbydes dit barn varieret mad og forhåbentlig vil dit barn spise og smage på lidt af det hele.

Vi har ikke sat mængder på maden, da det er dig som bedst ved hvor meget dit barn måske kan spise. Husk at appetitten veksler meget i den alder og lidt af det hele er bedre end meget af en enkelt madvare.

Ingredienser

  • Sød kartoffel
  • Paneret kylling
  • Stegte limabønner (butterbeans)
  • Kogt broccoli
  • Kokos-cashew-sauce (link til opskriften findes ovenfor)
  • Appelsin og banan

Sådan gør du

Sød kartoffel – skræl en sød kartoffel og skær den i tern på 2x2cm. Læg ternene på et bagepapir og tilsæt 1 spsk. olivenolie. Vend det sammen og bag ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Kig til dem undervejs. Ternene kan evt. drysses med hvidløgspulver inden bagningen.

Paneret kylling –  sørg for at kyllingen til bowlen er helt gennemstegt.

Stegte limabønnerse opskriften her.  

Kogt broccoli – skyl broccolien. Del den i mindre buketter. Kom buketterne i en lille gryde og dæk lige akkurat med kogende vand. Kog uden låg i ca. 5 minutter til buketterne er møre.  

Sød kartoffel – skræl en sød kartoffel og skær den i tern på 2x2cm. Læg ternene på et bagepapir og tilsæt 1 spsk. olivenolie. Vend det sammen og bag ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Kig til dem undervejs. Ternene kan evt. drysses med hvidløgspulver inden bagningen.

Kokos-cashew-saucese opskriften her.

Appelsin og banan – skræl appelsin og banan. Skær begge i mindre stykker. Fjern evt. de hvide hinder på appelsinen eller skær dem ud i små stykker, så de ikke fejlsynkes.

Servering

Anret sød kartoffel, kylling, bønner, broccoli, sauce og frugterne hver for sig på en tallerken eller i små skåle. 

Holdbarhed

Overskud af mad og sauce, som ikke har været serveret på tallerken til dit barn, kan holde sig et døgn på køl i lufttæt beholder. Rester af mad på dit barns tallerken skal kasseres.