Chili con carne med masser af grønt

Denne chili con carne er beregnet til 2 voksne og 2 mindre børn.

Med tilbehørene:

  • Quinoa med majs 
  • Avocadomousse

Ingredienser

  • 75 g rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g gulerod
  • 100 g squash
  • 2 tomater
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 spsk. soltørrede tomater i olie
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 1-2 tsk. stødt koriander
  • 200 g hakket oksekød, max 10% fedt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • Grøntsagsbouillonpulver svarende til 1 dl vand
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Rens og skyl alle grønsagerne. Skræl guleroden. Riv løg, gulerod og squash på den grove side af rivejernet og skær de friske tomater og peberfrugt i små tern. Hak de soltørrede tomater fint.

Steg oksekød, løg og presset hvidløg ved middelvarme i en gryde med olien. Tilsæt gulerod, squash, tomater, soltørrede tomater og krydderier og steg videre i 10 min. mens der røres. Tilsæt herefter de hakkede tomater, vand, bouillon og bønnerne med chili. 

Lad det hele koge ½ time under låg ved middel varme. Rør af og til. Fjern låget, og lad retten koge lidt ind. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Tip!

I stedet for at skære grøntsagerne i små tern på foodprocessoren, kan de også blive revet på et rivejern. Chiliflager eller finthakket rød chili kan tilsættes egen portion.

Quinoa med majs

  • 3 dl quinoa
  • 2 dl løse majs 

Skyld quinoaen grundigt og kog dem i 1 liter vand i 12-13 minutter. 

Tilsæt de frosne majs og rør rundt. Kog i yderligere 5 minutter og smag på om quinoaen har kogt nok. 

Hæld evt. overskydende vand fra i en si og kom quionoa og majs tilbage i gryden, så det holdes varmt.

Avocadomousse

  • 1 avocado
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1/4 fed hvidløg
  • Evt. lidt citronsaft

Skær avocadoen over og fjern stenen. Skrab avocadokødet ud med en spiseske. Kom alle ingredienser i et blenderglas og blend til cremet konsistens. Smag til med salt, peber og evt. citron.

Servering

Anret barnets tallerken så quinoa med majs fylder halvdelen af portionen og chili con carne med masser af grønt fylder den anden halvdel. Server en klat avocadomousse til retten. Dryp desuden ½ - 1 tsk planteolie udover dit barns mad. 

Holdbarhed

Chili con carne og quinoa med majs kan holde sig et par dage på køl i tætsluttende beholder og fryses ved minus 18 grader i en måned. Avocadomoussen skal spises umiddelbart efter den er tilberedt.