Greenie-mos fra 6 måneder

En lækker mos med en masse forskelligt grønt.

Ingredienser

  • 50 g broccoli
  • 50 g babyspinat
  • 50 g grønkål, hakket
  • 25 g edamamebønner fra frost
  • ½ avocado
  • 1 hel appelsin
  • 50 g banan
  • ½ dl koldt vand
  • 1 spsk. planteolie
  • 1 tsk. citronsaft
  • evt. 2 spsk. creme fraiche 9% eller yoghurt naturel til barnet fra 9 mdr.

Sådan gør du

Rens broccolien. Kom den i en lille gryde med låg. Hæld kogene vand i til den knapt er dækket. Kog ca. 5 min. til den netop er mør. Afkøl i en sigte ved at hælde koldt vand over.

Skyl babyspinat og grønkål grundigt og kom dem i en gryde sammen med edamamebønnerne fra frost. Tilsæt ½ dl kogende vand. Bring gryden i kog med låg og damp i 2 minutter til både spinat og grønkål er blevet blødt og faldet sammen. Damp et minut mere uden låg til vandet er fordampet. Afkøl i gryden.

Skær avocadoen over og udtag den ønskede mængde med en spiseske.

Skær skrællerne af appelsinen, del den i kvarte stykker.

Skræl bananen.

Kom de tilberedte og afkølede grøntsager i en blender sammen med avocado, appelsin, banan, koldt vand og olie.

Smag til med citronsaft og evt. mere banan.

Servering

Server i en skål med ske og giv den som dessert eller til morgenmad sammen med en god grød eller mellemmåltid sammen med en blød bolle.

Tip!

Kan tilsættes lidt friske skyllede krydderurter såsom mynte, citronmelisse eller basilikum – bare et par blade er ofte nok.

Fra barnet er 9 mdr. kan greenie-mosen evt. tilsættes lidt creme fraiche eller yoghurt naturel.

Frosne grøntsager kan bruges som alternativ, kog da grøntsagerne først som anvist på posen, for at mindske risikoen for forurening til de mindste.

Vær opmærksom på at indtaget af spinat mellem 6 og 12 måneder skal varieres så det ikke bliver for stort. Læs mere her.

Holdbarhed

Greenie-mosen bør spises lige efter den er tilberedt, og kan ikke gemmes til de mindste, da den indeholder ferske frugter som kan indeholde bakterier, der kan vokse ved henstand.