Grøn millionbøf
2 voksne og 2 børn
Tilberedningstid: Ca. 1 ¼ time
Server millionretten sammen med kartoffelmos med grønkål. Se opskrift Kartoffelmos med grønkål og pære.
Det skal du bruge
1 spsk olie
1 løg
250 g hakket oksekød – max 10 % fedt
½ squash
1 gulerod
100 g grønne linser fra dåse/karton/brik
2-4 dl grøntsagsbouillon fra terning
1 stort laurbærblad
1 citron
1 fed hvidløg
Sådan gør du
Pil løget og skær det i grove tern. Kom løg i foodprocessor og hak til det er helt fint.
Tilsæt kødet og kør til det er findelt.
Varm olien i en gryde ved god varme og brune løg og kød til alt kødet er blevet lysebrunt.
Skræl gulerod og skyl squash. Skær begge i grove stykker og blend på minihakkeren til det er helt fint og granuleret.
Skyl og blend også de grønne linser.
Kom grøntsager og linser i gryden sammen med laurbærblad og ca. 2 dl grøntsagsbouillon.
Læg låg på gryden og bring den i kog. Skru ned når det koger og lad retten simre ca. 1 time. Tilsæt evt. mere bouillon undervejs.
Smag til med lidt revet citronskal og få dråber citronsaft. Et friskpresset hvidløg vendt i retten lige til sidst smager også godt. Giv da retten et kort opkog.
Servering til børn fra 6-12 måneder
Server grøn millionbøf sammen med kartoffelmos med pære og grønkål og syltede rødbeder.
Fordelingen bør være ¼ grøn millionbøf og ¾ kartoffelmos med pære og grøntkål, så får barnet dækket sit behov for energi uden at få for meget protein.
TIP!
De grønne linser kan erstattes med røde tørrede linser.
I stedet for kartoffelmos smager kogt pasta, majskorn, kogt broccoli og et par blendede tomater også dejligt sammen med den grønne millionbøf.
Holdbarhed
Grøn millionbøf kan holde sig et par dage på køl. På frost kan den holde sig 1 måned.