Grøn tærte med kylling

Opskriften er beregnet til 2 voksne og 2 mindre børn fra 9 mdr. og opefter.

Opskriften består af følgende dele:

  1. Tærtebund
  2. Tærtefyld
  3. Kogte gulerodstrekanter

 

1) Tærtefyld

Ingredienser

  • 50 g friskost
  • 50 g smør
  • 50 g grahamsmel
  • 150 g hvedemel
  • ½ dl vand
  • Smør eller blandingsprodukt ramt rasp til formen

Sådan gør du

Kom alle ingredienser i en skål og ælt og tryk dejen sammen med fingrene til den hænger sammen i en ensartet klump. 

Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform drysset med rasp. 

Prik bunden jævnt med en gaffel og bag tærtebunden ved 180 grader varmluft i 10 minutter.

Tag tærten ud af ovnen. Luk ovndøren og sluk ovnen til den skal bruges lidt senere. 

 

2) Tærtefyld

Ingredienser 

  • 350 g bagekartoffel
  • 350 g porre 
  • 1 spsk. planteolie
  • 1 fed hvidløg
  • 160 g kyllingeinderfilet 
  • 4 spsk. hvedemel
  • Fedtstof til stegning, fx olivenolie
  • 4 æg
  • 2 dl creme fraiche, 9% 
  • 1 dl mælk
  • 50 g revet madlavningsost
  • Lidt peber
  • 5 små cherrytomater

Sådan gør du

Kartofler, porrer og hvidløg

Skræl bagekartoflerne og skær dem i tern på 2x2 cm. Kom ternene i en gryde og overhæld dem med kogende vand til dækket. Kog kartoflerne med låg i ca. 8-10 minutter. Der skal være en lille smule bid i dem. Hæld evt. overskydende vand fra og damp dem kort. Sæt til side.

Rens porrerne, skær igennem på langs og snit i tynde halve skiver. Steg porrerne i olien ved svag varme i ca. 10 minutter. Rør af og til i porrerne. Tilsæt evt. lidt vand, så det ikke steger tørt og bliver mørkt. 

Kom presset hvidløg ved og steg yderligere et par minutter. Sæt til side. 

Paneret kylling

Skær kyllingefileterne en gang igennem på langs og herefter på tværs, så de er ca. 1 cm i bredden. 

Kom de små strimler i en frostpose sammen med hvedemelet. Luk posen med hånden og ryst posen grundigt så alle 6 sider dækkes af melet. 

Kom fedtstof på en pande, varm det op og steg de små panerede kyllingetern kort tid ved middel varme. 

Ryst panden så de vendes rundt og bliver stegt og farvet let brune på alle sider. De skal alt i alt kun have et par minutter. Sæt til side.

Æggestand

Pisk æg, creme fraiche og mælk sammen med den revne ost og peber. 

Tilsæt kartofler, porrer og kyllingetern og vend det hele forsigtigt sammen. 

Hæld al fyldet ned i tærten og læg små skiver cherrytomater på toppen – tryk dem lidt ned i fyldet, så de flugter med toppen. 

Sæt tærten i ovnen og tænd på 180 grader varmluft og bag tærten i ca. 35 minutter til den er fast og gylden på toppen. Stik evt. en gaffel igennem midten af tærten for at tjekke om den er gennembagt.

 

3) Kogte gulerodstrekanter

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • Evt. mayonnaise med appelsinsaft

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem over på langs. Skær også hver af de to halvdele over på langs så du har 4 kvarte gulerødder. Snit herefter små trekanter på tværs af de kvarte gulerødder. Kom gulerodstrekanterne i en gryde og overhæld med kogende vand til trekanterne netop er dækket. Kog med låg i ca. 8-10 minutter til gulerødderne er møre. Sommergulerødder skal koge kortere tid end vintergulerødder.

Rør en tsk. mayonnaise op med saften fra ¼ appelsin til du får en tynd sød dressing til gulerødderne. Både fedtstof og appelsinsaft er godt til kogte gulerødder.

Servering

Giv tærten sammen med kogte gulerodstrekanter, dressingen og et godt brød - og til de voksne også lidt sennep samt en sprød grøn salat med knas. Giv gerne flere kogte grøntsager til retten og frugt til dessert.

Tip!

Tærten kan fint laves uden bunden. Smør da tærtefadet og drys det med rasp før fyldet hældes i. Giv da rugbrød og/eller grovboller til tærten.

Tærten smager også dejlig kold. 

Holdbarhed

Tærte og gulerodstrekanter kan begge holde sig et par dage på køl i tætsluttende beholder og fryses ved minus 18 grader i en måned.