Grøntsagsfrikadeller med bønner og ærtedip
Lav disse grøntsagsfrikadeller - måske bliver det din nye signatur-ret!
Ingredienser
- 125 g gofte limabønner fra dåse eller karton
- 75 g squash
- 125 g knoldseleri
- 2 forårsløg
- 1 fed presset hvidløg
- 1 æg
- 3 spsk. havregryn
- 50 g revet madlavningsost
- Salt og peber
- Plantefedtstof til stegningen, fx. rapsolie
Sådan gør du
Grøntsagsfrikadeller med bønner
Dræn bønnerne i en sigte og mos dem med en gaffel eller kartoffelmoser.
Skyl og riv squashen groft.
Skræl og riv knoldsellerien groft.
Skyl og snit forårsløgene fint.
Kom alle grøntsagerne i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser og ælt det hele sammen. Lad farsen trække på køl i 30 minutter.
Opvarm fedtstof på en pande og form med en teske små frikadeller i hånden og steg dem ved svag varme til de er gyldne. Rør ikke ved frikadellerne mens de steger, men lad dem danne en stegeskorpe før de vendes eller tages af panden.
Tip!
Hakket kød (f.eks. kylling) eller fisk (f.eks. torsk) kan tilsættes farsen.
Ærtedip
Rør kogte finthakkede ærter op med mayonnaise og smag til med lidt citronsaft.
Servering
Server frikadellerne sammen med et godt brød og ærtedip. Giv gerne frikadellerne sammen med lidt stegt rød peberfrugt og kogt broccoli.
Holdbarhed
Grøntsagsfrikadellerne kan holde sig et par dage på køl i tætsluttende beholder og fryses ved minus 18 grader i en måned.
Greenie-mos fra 6 måneder
Grød og mos er velegnet som den allerførste mad. Find opskriften på greenie-mos fra 6 måneder her.
Små pandekager med spinat
Små pandekager til børn på 7-9 måneder der skal øve sig i at spise selv. Find opskriften her.
Vafler med grøntsagsmos
Disse vafler med grøntsagsmos er beregnet til små børn på 8-9 måneder og kan spises til et mellemmåltid eller som en snack efterfulgt af modermælk eller modermælkserstatning. Find opskriften her.
Bowl med fisk
Bowl med fisk er en varieret hovedret, som forhåbentlig vil friste dit barn til at smage på det hele. Retten er tiltænkt børn på omkring 7-8 måneder. Find opskrifen her.
Boller i karry med mere grønt
Lav en variation af den klassiske ret men med flere grøntsager, som både er gode for os og for kloden. Find opskriften her.
Blomkålssuppe med bønner og rejer
Blomkålssuppen er tyk og cremet med god smag fra kokos og rejer. Find opskriften her.
Bløde børneboller
Disse bløde boller er oplagte til de mindste, som endnu ikke er klar til brød med en hårdere skorpe. Find opskriften her.
Grøn tærte med kylling
Denne grønne tærte med kylling er både god til aftensmad og kold dagen efter. Find opskriften her.
Orange-rød suppe
Suppe af de orange-røde grøntsager, som både er lækker og mætende. Find opskriften her.
Stegte limabønner
En simpel ret som disse stegte limabønner kan også være et hit hos familien. Find opskriften her.
Planterig Pasta Bolo
En klassiker med et grønt twist. Familien bliver mæt og glad med denne planterige pasta bolo. Find opskriften her.
Grøntsagsfrikadeller med bønner og ærtedip
Disse små frikadeller er lækre varme og lige fra panden eller kolde og med på farten. Find opskriften her.
Fuldkornsbrød
Lav dette fuldkornsbrød, som er godt at gumle på for de yngste. Find opskriften her.
Dahlsuppe med yoghurt topping
Denne dahlsuppe er fuld af smag og varme. Find opskriften her.
Bowl med æg
Bowl med æg består af æg og frisk frugt og grønt i mundrette stykker, som er velegnet til de små, der omkring 7 – 8 måneder skal i gang med at træne i at spise med fingrene og tygge bløde madstykker. Find opskriften her.
Bowl med kylling og bønner
Bowl med kylling og bønner er egnet til de små, der omkring 7–8 måneder skal i gang med at træne i at spise med fingrene og tygge bløde madstykker. Find opskriften her.
Chili con carne med masser af grønt
Denne chili con carne er et sikkert hit blandt både voksne og børn. Find opskriften her,