Grøntsagsfrikadeller med bønner og ærtedip

Lav disse grøntsagsfrikadeller - måske bliver det din nye signatur-ret!

Ingredienser

  • 125 g gofte limabønner fra dåse eller karton
  • 75 g squash
  • 125 g knoldseleri
  • 2 forårsløg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 1 æg
  • 3 spsk. havregryn
  • 50 g revet madlavningsost
  • Salt og peber
  • Plantefedtstof til stegningen, fx. rapsolie

Sådan gør du

Grøntsagsfrikadeller med bønner

Dræn bønnerne i en sigte og mos dem med en gaffel eller kartoffelmoser. 

Skyl og riv squashen groft. 

Skræl og riv knoldsellerien groft. 

Skyl og snit forårsløgene fint. 

Kom alle grøntsagerne i en skål sammen med alle de øvrige ingredienser og ælt det hele sammen. Lad farsen trække på køl i 30 minutter. 

Opvarm fedtstof på en pande og form med en teske små frikadeller i hånden og steg dem ved svag varme til de er gyldne. Rør ikke ved frikadellerne mens de steger, men lad dem danne en stegeskorpe før de vendes eller tages af panden.

Tip!

Hakket kød (f.eks. kylling) eller fisk (f.eks. torsk) kan tilsættes farsen.

Ærtedip

Rør kogte finthakkede ærter op med mayonnaise og smag til med lidt citronsaft. 

Servering

Server frikadellerne sammen med et godt brød og ærtedip. Giv gerne frikadellerne sammen med lidt stegt rød peberfrugt og kogt broccoli. 

Holdbarhed

Grøntsagsfrikadellerne kan holde sig et par dage på køl i tætsluttende beholder og fryses ved minus 18 grader i en måned.