Orange-rød suppe

Denne suppe er lavet med henblik på at tilbyde mange af de orange-røde grøntsager som Fødevarestyrelsen dagligt anbefaler til alle fra 2 år og opefter i de 7 kostråd.

Ingredienser

  • 120 g løg
  • 175 g rød peberfrugt
  • 200 g tomater
  • 100 g gulerod
  • 400 g bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 3 blade salvie
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g røde linser
  • 3 dl vand
  • 2 dåser hakket tomat
  • Citronsaft - ca. 20 dråber
  • Lidt sukker

Sådan gør du

Rens løg, skyl peberfrugt og tomaterne, skræl gulerod og kartoflerne. Skær det hele i grove stykker.

Kom løgstykkerne i en stor gryde sammen med olien. Småsteg løget i ca. 10 minutter ved lav varme til det bliver glasklart. Rør af og til.

Kom gulerod, kartofler, peberfrugt, hakket salvie og hvidløg i gryden. Rør rundt. Læg låg på og småsteg/damp i ca. 10 minutter ved lav varme.

Tilsæt herefter de friske tomater og steg dem med et par minutter, mens linserne skylles grundigt i koldt vand.

Tilsæt linser, vandet og de hakkede tomater. Rør rundt og bring suppen i kog. Læg låg på og småkog suppen i ca. 30 minutter til kartofler og gulerod er mørt.

Blend suppen direkte i gryden med en stavblender til den er cremet og luftig.

Smag til med citronsaft – ca. 20 dråber og en lille tsk. sukker. Tilsæt salt og peber i egen portion ved bordet.

Servering

Giv suppen sammen med en skive fuldkornsbrød eller rugbrød. Smør aioli på brødet eller kom 1 tsk. mayonnaise i suppen til de mindste børn, hvis brødet ikke bliver spist. Opskrift på aioli findes her.

Tip!

Fra 9 mdr. kan du tilsætte en klat creme fraiche 9% til suppen.

Holdbarhed

Den orange-røde suppe kan holde sig på køl i et par dage i en tætsluttende beholder. Suppen er også egnet til frysning og kan her holde sig 1 måned.