Ovnfisk i orange kokossauce
2 voksne og 1 lille barn
Tilberedningstid: Ca. 45 minutter
Det skal du bruge
3 store gulerødder
2 røde peberfrugter
3 spsk olie
3 store forårsløg
1 fed hvidløg
1 tsk revet ingefær
1 tsk tørret koriander
½ citron
1 ½ dl kokosmælk
2 dl grøntsagsbouillon
250 g sej, torskefilet eller torskeloins
Sådan gør du
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Rens peberfrugterne for stilk og kerner og skær dem i grove tern.
Varm 2 spsk olie i en sauterpande eller stor gryde ved god varme og steg gulerødderne i ca. 5 minutter. Rør af og til.
Tilsæt peberfrugterne og steg videre.
Skyl forårsløgene og skær dem i tynde ringe. Tilsæt dem til panden.
Tryk hvidløget fladt med håndfladen. Skær enden af og fjern skrællen. Skær det i skiver.
Riv ingefær fint.
Tilsæt hvidløg, ingefær, koriander og 1-2 spsk. citronsaft og rør rundt, mens det steger ved middel varme eller lavere.
Ryst kokosmælken godt eller pisk den sammen i en skål til en creme.
Tilsæt kokosmælken sammen med bouillon og vand. Rør rundt i saucen.
Læg låg på gryden og kog saucen godt sammen ca. 15 minutter til gulerødder og peberfrugter er møre. Tilsæt evt. lidt vand.
Blend saucen med stavblender direkte i panden til den er luftig og cremet.
Hold evt. panden på skrå, mens du blender, så er det nemmere at blende.
Skyl og rens fisken og skær den i mindre stykker, ca. 3 x 3 cm.
Kom fiskestykkerne ned i saucen. Rør rundt så de fordeler sig i hele saucen og læg låg på sauterpanden.
Lad retten simre ved svag varme 8-10 minutter til fiskestykkerne netop er gennemkogte.
Servering
Server straks fiskeretten sammen med cous cous, spidskål og ananas. Tilsæt lidt ekstra fedt til barnet under 1 år, ca. ½ tsk. pr. portion. Find opskrift inkl. tilbehør her.
TIP!
Giv evt. retten lidt kværnet chili til de voksne.
Overskud af kokosmælk kan fryses.
Holdbarhed
Fiskeretten kan holde sig et par dage på køl i en tætsluttende beholder og 1 måned på frost.