Planterig Pasta Bolo

Retten er beregnet til 2 voksne og 2 mindre børn

Planterig pasta bolo er en klassiker, der har fået et twist med endnu flere grøntsager og hvor halvdelen af kødet er udskiftet med bønner, her små hvide bønner.

Tilbehøret er frisk båndspaghetti og fintrevet parmesan.

Ingredienser

  • 80 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 125 g gulerod
  • 100 g squash
  • 60 g porre
  • Blade fra et par kviste frisk timian eller ½ tsk. tørret
  • 2 spsk. olienolie
  • 200 g hakket oksekød
  • 2 dåser/kartoner hakkede tomater
  • 1 dåse/karton hvide bønner i tomatsauce
  • ½ dl piskefløde
  • Ca. 5 dråber citronsaft
  • Et nip sat
  • 5 drej friskkværnet peber

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg. 

Skræl guleroden. Skyl squash og porre. Skær grønsagerne i grove stykker. Kom alle grønsagerne inkl. hvidløg og timian i foodprocessor eller minihakker eller snit grøntsagerne fint. (Det skal ligne hakket kød i størrelse, og må ikke blive for småt og saftigt.) 

Varm olien i stor gryde og svits alle grønsagerne ved middel varme i ca. 15 minutter, til de er faldet sammen og blevet blødt. 

Tilsæt kødet og rør rundt til det er blandet godt med grønsagerne og har skiftet farve. 

Kom de hakkede tomater i foodprocessor eller minihakker og kør til flydende. Tilsæt tomaterne til gryden og rør rundt.

Bring kødsovsen i kog med låg på og skru herefter ned. Lad den småsimre i 45 minutter. Rør af og til. Tilsæt de hvide bønner i tomatsauce til kødsovsen og bring i kog til den bobler. Skru ned og lad den småkoge 10 minutter inden fløden røres i. Lad den planterige kødsovs småkoge yderligere 5-10 minutter. Smag til med lidt citronsaft og en lille smule salt og peber. 

Frisk båndspagetti

  • 350 g frisk båndspaghetti - fettuccine
  • Kogende vand
  • ½ tsk. salt

Sæt vand over i en gryde med låg. Kom salt og båndspagetti i gryden når vandet koger. Kog spaghettien uden låg i ca. 2 minutter og rør af og til i gryden. Smag på spaghettien om den har fået nok. Hæld i et dørslag eller sigte og server til den planterige kødsovs.

Servering

Anret barnets tallerken så spaghettien fylder halvdelen af portionen og den planterige kødsovs den anden halvdel. Tilsæt herefter 1 tsk. planteolie til dit barns portion og server med lidt finrevet parmesan på toppen. Ekstra kogte grøntsager og lidt frugt til dessert passer godt til retten. 

Tip!

Det er godt at veksle den hvide spaghetti med fuldkornsspaghetti, så dit barn også bliver glad for fuldkornsspaghetti, da dette er godt at spise mest af fra 2 år og opefter.

Holdbarhed

Den planterige kødsovs kan holde et par dage på køl i tætsluttende beholder og fryses ved minus 18 grader i en måned.