Små pandekager med spinat

De små spinatpandekager er beregnet til små børn på 7-9 måneder der skal øve sig i at spise selv. Server spinatpandekagerne som et mellemmåltid eller som en snack efterfulgt af modermælk eller modermælkserstatning.

Ingredienser ( ca. 10 små pandekager )

  • 25 g frisk babyspinat
  • ½ dl mælk eller modermælkserstatning
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. havregryn
  • 1 æg
  • 1 spsk. rapsolie
  • ½ tsk. fint revet øko citronskal - kun det gule
  • ½ fed presset hvidløg
  • rapsolie til stegning

Sådan gør du

Skyl spinaten grundigt.

Kom spinatbladene i foodprocessor, minihakker eller blenderglas sammen med alle de øvrige ingredienser. Blend til cremet konsistens. Ca. 30 sekunder.

Opvarm en minipande sammen med lidt rapsolie til middeltemperatur. Rør rundt i dejen kom en klat dej på svarende til pandens flade og drej panden rundt, så dejen fordeles jævnt på panden. Vend pandekagen når den er gylden i kanten, og bag den anden side ved svag varme til den er gylden og gennembagt.

Tag pandekagen af, og læg den på en tallerken.

Kom igen lidt fedtstof på panden og bag resten af dejen på samme måde.

Servering

Spinatpandekagerne kan spises til et mellemmåltid eller som en snack. Spinatpandekagerne kræver lidt mere anden mad for at udgøre et hovedmåltid. Giv dem f.eks. sammen med tomatsuppen med bønner.

Tip!

De små pandekager kan også steges på en almindelig pande. Sæt da små klatter dej på panden eller brug en blinispande.

Vær opmærksom på at indtaget af spinat mellem 6 og 12 måneder skal varieres så det ikke bliver for stort. Læs mere her.

Holdbarhed

Pandekagerne kan opbevares et døgn på køl i lufttæt beholder eller fryses ned i 1 måned.