Squashtærte
1 voksen og 2 små børn
Tilberedningstid: 1 time
En nem tærte uden bund der er let at lave til frokost eller mellemmåltid.
Det skal du bruge
250 g squash
½ løg
1 spsk olie
1 æg
½ dl mælk
1 fed hvidløg
2-3 kviste persille
2 spsk revet emmentaler eller parmesan
3 drej kværnet peber
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Skyl og riv squash groft. Pil og riv løget.
Varm olien på en stor pande ved god varme og steg squash og løg i ca. 10 minutter under konstant omrøring.
Tag panden af varmen.
Pisk æggene sammen med mælk, presset hvidløg, persille og revet ost. Vend squash og løg i æggemassen. Tilsæt kværnet peber.
Smør en mellemstor tærteform med smør eller olie – og fordel æggemassen i formen.
Tryk grøntsagerne let ned i æggemassen.
Bag tærten ved 200 grader i 30 – 40 minutter til den er gylden på overfladen og fast og gennembagt.
Servering
Server tærten som mellemmåltid eller frokost sammen med brød og salsa rosso, se opskrift her.
Holdbarhed
Tærten kan holde sig i et døgn i tætsluttende beholder på køl og en måned på frost.