Stegte limabønner

En simpel ret som disse stegte limabønner kan også være et hit hos familien!

Ingredienser

  • 100 g kogte limabønner fra dåse eller karton
  • 1 håndfuld bredbladet persille eller frisk basilikum
  • 1 tsk. fintrevet cintronskal
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. olivenolie

Sådan gør du

Dræn bønnerne i en sigte. 

Skyl persillen og hak den fint. Kom persillen i en skål og riv lidt citronskal udover. 

Rens og hak hvidløget fint. Tilsæt hvidløg og citronsaft. 

Kom olivenolie på en pande og varm det op. Kom bønner og de øvrige ingredienser på panden og steg det hele ved middel varme til bønnerne er let gyldne på alle sider. Rusk evt. i panden undervejs, så bønnerne vendes eller brug en palet til at vende bønnerne. 

Servering

Server i mindre stykker sammen med tilberedte grøntsager – se Bowl med kylling og bønner eller server dem sammen med en god grøntsagsmos, f.eks. orangemos fra 6 måneder. Se opskrift på orangemos her.

Tip!

Kolde kan bønnerne moses eller hakkes og røres med mayonnaise til blødt pålæg.

Holdbarhed

De stegte bønner kan holde et par dage på køl i en tætsluttende beholder og fryses 1 mdr. ved minus 18 grader.