Gazpacho
Portionen giver ca. 2 dl.
Tilberedningstid: Ca. 15 minutter
Gazpacho er en spansk tomatsuppe, som spises kold. Den laves på rå saftige grøntsager. Det betyder, at den skal serveres med det samme til dit barn og ikke kan gemmes til senere. Sammen med brød er gazpacho et rigtig godt mellemmåltid især på en varm dag.
Det skal du bruge
150 g modne cherrytomater
70 g agurk
40 g rød snackpeberfrugt
20 g forårsløg
¼ fed hvidløg
1 knivspids sukker
1 tsk citronsaft
1 spsk olie
Evt. friske krydderurter
Tilbehør
50 gram fint hvedebrød, fx toastbrød evt. blendet med i suppen
Evt. friske krydderurteblade
Sådan gør du
Skyl og nip tomaterne.
Skyl agurken og skær den i et par mindre stykker. Gem lidt til pynt.
Skyl og rens peberfrugten. Gem lidt til pynt.
Pil løg og hvidløg.
Kom tomater, agurk, peberfrugt, forårsløg og hvidløg i blenderen.
Tilsæt sukker, citronsaft og olie og blend til suppen er helt luftig og cremet. Smag til om der evt. skal mere sukker og citronsaft i.
Servering
Rør i suppen og server den sammen med groft blendet eller finthakket agurk og finthakket peberfrugt og evt. et godt brød, som kan dyppes i suppen eller blendes med. Det sidste vil gøre suppen nemmere at spise for dit barn.
TIP!
Sammen med brød er gazpacho et rigtig godt mellemmåltid især på en varm dag
Holdbarhed
Suppen skal spises med det samme og kan ikke gemmes og ikke fryses.